یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم حزب‌الله: ایران مدافع همه آزادگان است یمن: نیروهای مسلح ما در پاسخ به جنایات سعودی‌ها تردید نمی‌کنند ونس: اگر ترامپ بخواهد می‌توان با ایران به توافق رسید! واکنش روسیه به قطعنامه سیاسی غرب علیه ایران در نشست شورای حکام صنعا: عربستان تاوان جنایاتش را می‌دهد وال‌استریت ژورنال: کاخ سفید نگران مقاومت ایران و طولانی شدن جنگ است پیشروی سریع رزمندگان یمنی به سمت شهر راهبردی «المخا» توضیح سفیر عراق درباره حاشیه‌های خوابگاه نیکان سفیر پاکستان: به‌زودی تفاهم بهتری میان آمریکا و ایران حاصل می‌شود حملات توپخانه‌ای و پهپادی عربستان به مناطق مرزی صعده ادعای ترامپ: جنگ با ایران بعد از انتخابات میان دوره‌ای آمریکا پایان می‌یابد واکنش غریب آبادی به تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام: با این فضاسازی‌ها، در شورای امنیت کاری از پیش نمی‌برید  درگیری در جنوب یمن/ وزیر دفاع دولت مستعفی ناپدید شد پارلمان صربستان منحل شد / برگزاری انتخابات زودهنگام در پی درگیری‌های سیاسی داخلی

گفت‌وگوی وزرای خارجه عربستان و آمریکا علیه ایران

گفت‌وگوی وزرای خارجه عربستان و آمریکا علیه ایران «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا بامداد سه‌شنبه (به وقت تهران) با همتای سعودی خود، «فیصل بن فرحان» درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۶ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 August 10
کد خبر: ۹۸۲۱۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزیر امور خارجه آمریکا در تماس تلفنی با وزیر خارجه عربستان سعودی بار دیگر بدون ارائه هیچ‌گونه مستنداتی به بیان اتهامات اثبات‌نشده علیه ایران پرداخت.

 

خبرگزاری رسمی عربستان سعودی در بیانیه‌ای درباره این تماس تلفنی خاطرنشان کرده است: «طی این تماس تلفنی، دو دیپلمات ضمن بحث درباره برجسته‌ترین تحولات منطقه به بررسی روابط راهبردی میان عربستان سعودی و آمریکا و روش‌های تقویت آن در تمام زمینه‌ها پرداختند.»

 

دفتر بلینکن در بیانیه‌ای تصریح کرد که دو طرف درباره آنچه «حمله ایران به کشتی مرسر استریت» خوانده شده رایزنی کرده‌اند.

 

در این بیانیه آمده است: «وزیر خارجه آمریکا و وزیر خارجه عربستان سعودی درباره امنیت منطقه و حمله ایران به کشتی مرسر استریت در دریای عربی رایزنی کردند.»

«آنتونی بلینکن» ساعتی قبل‌تر در جلسه شورای امنیت هم بدون ارائه هیچ‌گونه مستنداتی اتهام مشابهی علیه ایران مطرح کرد و گفت: « یک کشتی تجاری که که در شمال دریای عرب (دریای مکران) در آب‌های بین‌المللی بود توسط پهپادهای انتحاری مورد حمله قرار گرفت. این حمله به مرگ دو نفر انجامید. بر اساس اطلاعات موجود ما اطمینان داریم که ایران این حمله غیرموجه را ترتیب داده است».

 

صبح جمعه هشتم مردادماه، گروه نظامی انگلیسی موسوم به «عملیات‌های تجاری دریایی» در بیانیه‌ای کوتاه مدعی شد که یک کشتی شامگاه پنجشنبه در دریای عمان هدف قرار گرفته است. بعد از آن، وزارت دفاع انگلیس اعلام کرد که کشتی مذکور تحت مالکیت رژیم صهیونیستی بوده و در فاصله ۲۸۰ کیلومتری بندر «الدقم» هدف حمله قرار گرفته است.

 

عصر همان روز نیز شرکت «زودیاک ماریتایم» که متعلق به «ایال عوفر» میلیاردر صهیونیست و مستقر در لندن است، اعلام کرد که دو نفر از خدمه این کشتی تجاری با نام مرسر استریت در پی حمله به آن، کشته شدند.

 

مقام‌ها و رسانه‌های رژیم صهیونیستی تنها ساعاتی بعد از وقوع این حادثه بدون ارائه هیچ‌گونه مستنداتی مدعی شدند که ایران عامل حمله به کشتی تجاری مرسر استریت بوده است.

 

آنتونی بلینکن و «دومینیک راب»، وزیر امور خارجه انگلیس نیز به پیروی از رژیم صهیونیستی مدعی شده‌اند که ایران در انجام این حمله دست داشته است.

در واکنش به فضاسازی سیاسی صهیونیست‌ها و برخی کشورهای غربی، «سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت خارجه ایران اتهامات مطرح شده علیه تهران درباره این کشتی را بی‌اساس توصیف و آن را به شدت محکوم کرد.

 

وی گفت: «قابل توجه است که این حادثه تنها چند روز قبل از مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید جمهوری اسلامی ایران که جلوه‌ای از انتقال دموکراتیک قدرت در ایران است، سناریوسازی شده است».

 

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران به تامین امنیت آبراه راهبردی خلیج فارس و تنگه هرمز کاملا متعهد است و آن را جزیی از امنیت خود دانسته و کماکان آماده مشارکت با کشورهای منطقه در زمینه ایجاد، استقرار و تضمین پایداری نظام امنیت دسته‌جمعی در منطقه است و در عین حال در دفاع از حقوق حاکمیتی خود در این حوزه حتی اندکی تردید نخواهد کرد».

 

روسیه، ادعاهای مقام‌های کشورهای غربی را متناقض دانسته و با آن مخالفت کرده است. «دیمیتری پولیانسکی»، معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل متحد چهارشنبه گذشته گفت: «اطلاعات متناقض زیادی در گردش است. در یک تحلیل از مسائل "بسیار محتمل" صحبت شده که ما کاملاً آن را رد می‌کنیم. لازم است حقایق را روشن کنیم... لازم نیست بدون داشتن مستندات قطعی از آنچه رخ داده جمع‌بندی‌های عجولانه انجام دهیم.»

 

«میخائیل اولیانوف»، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد هم به بیانیه‌های متناقض انگلیس و آمریکا درباره این موضوع اشاره کرده و آن را مشکوک دانسته است./فارس

 

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار